Surströmmingslåda

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När det har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200°.

Skölj av surströmmingen i kallt vatten.
Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet.
Skala och skiva löken tunt.
Fräs den gyllenbrun i smör i en stekpanna.
Häll av och spara spadet från ansjovisen.
Skala potatisen och skär den i smala strimlor.

Varva potatis, lök, surströmming, ansjovis och dill i en smord form ca 18x25 cm.
Avsluta med potatis.
Vispa ihop grädde, ansjovisspad och tomatpurè.
Häll blandningen över potatisen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.