Brulépudding

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll sockret och vattnet till karamellsåsen i en stekpanna.
Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält.
Koka på kraftig värme till sockret är gyllenbrunt.
3. Häll den heta såsen i en osmord varm ungsäker form eller portsionsformar(ungssäkra), vrid på formen till botten och kanter är täckta med såsen (bör göras hastigt då såsen stelnar när den svalnar).
4. Snitta upp vaniljstången och lägg den i en kastrull med mjölken och grädden.
Låt koka upp o dra sedan av från plattan för att svalna under lock.
5. Skrapa ur vaniljstången och låt fröna bli kvar i gräddblandningen.
6. Koka upp vatten (lagom till att fylla en långpanna) som blir ett vattenbad.
7. Tillsätt sockret och vispa till det löst sig.
8. Vispa samman ägg och äggulor, häll sedan mjölkblandningen över äggen under omrörning.
9. Häll smeten i formen/formarna försiktigt. Ställ formen med pudding i långpannan med vatten (vattenbad). Grädda ca 45 min (ca 30 min i små formar) tills puddingen stelnat i mitten. Låt sedan svalna.
10. Stjälp upp puddingen/puddingarna på ett stort fat så att karamellsåsen ryms vid sidan av. Eventuella rester av såsen i formen kan lösas upp med lite hett vatten.


Du gillar kanske också

Receptet av Mysan Antal recept: 67 st