Snörbiff i rödvinssky

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet och skär det i fyra portionsbitar.

Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull i olja och smör tills de mjuknar och doftar gott.

Häll i rödvin och buljong.
Tillsätt örterna.
Sjud alltsammans i åtminstone 30 min eller tills vätskan reducerats till ungefär 1 l.

Sila och koka upp igen.

Bind ett snöre runt varje köttbit.
Knyt andra änden runt en blompinne som får vila på kastrullkanten.
Måtta så att köttbiten hamnar i buljongen utan att landa på kastrullbottnen.

Låt köttbitarna koka hängande i grytan i 7 - 8 min (beroende på hur röda du vill ha dem). Låt vila inslagna i aluminiumfolie i ca. 5 min.

Servera med remouladkvarg, havssalt, japansk soja och fransk senap samt potatis eller sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.