Krossad salviapotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skrubba potatisen och koka den 10-12 min.
Låt rinna av ordentligt (viktigt att potatisen är torr, annars får den ingen stekyta) och svalna lite.
Tryck till alla potatisarna lite lätt med tummen, eller baksidan av en sked om du är känslig för värme.
Skala vitlöken och tryck till klyftorna med knivbladet.

Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna.
Tillsätt salviablad, vitlöksklyftor och potatis.
Stek i 5-10 min tills potatisen får fin färg och yta.
Vänd försiktigt ett par gånger.
Salta och peppra ordentligt.
Riv över citronskal (kan uteslutas)
Servera som tillbehör till grillat.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.