Asado de puerco

  • Portioner:
  • Cirka tid: 340 min

Ingredienser

Tillagning

Klappa in rubben på köttet.
Gör i ordning din grill för indirekt grillning.
När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du in några nävar rökspån och låter sedan köttet rökgrilla 2 tim.

Gör den så kallade adobon genom att rosta den torkade chilin i en torr stekpanna tills de börjar dofta ljuvligt.
Lägg dem i en skål, täck med vatten och låt stå 30 min.
Häll av vattnet, ta bort stjälken och fröna och mixa chilin tillsammans med ättika, 1 dl vatten, vitlök, socker, salt, spiskummin och oregano till en röd pasta.

Lägg karrén på ett par bananblad i en ugnsfast form, häll över adobon samt ananasjuice och slå in ordentligt med fler blad.
Knyt med stekgarn om det behövs.
Bli inte orolig om ananasjuice rinner ut i formen, den hjälper till att bräsera köttet ändå.

Rökgrilla sedan tills innertemp är 90 grader, ca. 3-5 tim.

Låt köttet vila 10 min.
Öppna sedan paketet inför fina hänförda middagsgäster och dra sönder köttet grovt med två gafflar, rensa bort de alltför feta bitarna och servera omedelbart.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.