Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Portionsvikt: 601 g

Ingredienser

Tillagning

Marinera:
Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas).
Hacka morot och lök.
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet.
Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn.
Vänd köttet en gång per dag.

Dag 3:
Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme.
Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme.
Späd med resten av marinaden under tiden.

Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.

Sås:
Häll grädde i en kastrull.
Smaksätt med marinad, salt och peppar.
Låt småkoka i 3-5 minuter.

Tillbehörsalternativ:
Stekt svamp
Hjortron med valnötter
Syltade kantareller
Hasselbackspotatis

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.