Salade Nicoise

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och koka potatisen.
Låt sardellerna rinna av.
Salta och peppra tonfisken och halstra den lätt.
Den ska ha en rå kärna.
Använder du istället tonfisk på burk (två burkar i olja à 200 gram) så låt den rinna av.
Skala och skiva löken.
Skär tomaterna i halva klyftor.
Dela salladen i bitar.
Blanda olja, vinäger, salt, peppar och örter i en stor skål.
Lägg i lök, tomater, oliver, tonfisk och sardeller.
Låt potatisen ånga av och skär den i klyftor.
Rör ner potatis och sallad i skålen och rör om.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.