Porterstek

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Bryn steken i smör och olja och lägg den i en järngryta.
Tillsätt alla ingredienser.

Låt sjuda på låg värme under lock i 45 min, varefter steken vändes.

Efter ytterligare 45 min sjudande, mät in-nertemperaturen med köttermometer.
Vid 70-75° är steken färdig, men låt den gärna vila en liten stund i buljongen.
Mixa skyn med mixerstav (men ta först bort ingefarsbiten) och gör en brunsås på den.

Servering
Servera steken med brunsås (där sitter all smak), geln, stekta smålökar, kokta grön- och rotsaker.
Tänk på att skära steken tunt i skivor tvärs över fibrerna när den serveras, annars blir den väldigt seg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.