Musslor med pommes frites

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Skarpsås:
Mosa den hårdkokta äggulan med den råa äggulan i en skål.
Rör ner senap, gräddfil, majonnäs, kapris och gräslök.
Smaka av med citronsaften samt salt och peppar.

Tvätta musslorna noga under rinnande vatten.

Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken.
De musslor som inte sluter sig slängs.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.

Tillsätt musslorna och chilifrukten och häll på vinet.

Lägg på lock och låt koka i 2-3 min, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
Salta och peppra.

Servera varmt i en stor skål, slå över persiljan och brödkrutongerna, bjud hemlagade frasiga pommes frites till samt skarpsås och en kall god öl.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.