Fyllda köttbullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda köttfärsen med ägg, riven vitlök, hackad oregano samt 1 tsk salt och 1 krm malen vitpeppar.
Forma stora köttbullar med cirka 5 cm diam.

Öppna köttbullarna med en sked eller bordskniv.
Peta in en bit fetaost i mitten och förslut köttbullama så att osten stannar kvar.

Bryn köttbullarna i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i medelvarm panna med flera vändningar alternativt sätt in köttbullarna för efterstekning i 175 graders ugn ca. 8 min.

Arrangera blandade blad, skivad tomat och oliver på tallrikar eller fat.
Lägg köttbullarna ovanpå och ringla över lite olivolja.
Ris, couscous eller bulgur passar bra till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.