Grekisk bondsallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Frysta bondbönor ges ett uppkok i lättsaltat vatten.
Tippa upp i ett durkslag och kyl dem med kallt vatten.
Ta bort det matta skal som finns runt bönorna.
De klargröna bönorna får ett nytt uppkok, ca. 1 min, innan de kyls i kallt vatten för att inte bli överkokta.

Skär fetaosten i tärningar, tomaterna i skivor och gurkan i bitar.
Rödlöken skalas och skivas tunt.
Varva allt på ett fat eller i en skål.
Vispa samman olja och vinäger.
Riv eller pressa i en liten vitlöksklyfta och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera dressingen vid sidan i en separat skål.

Riv isbergssallad och blanda med ruccolasallad som en salladsgrund att bjuda till.
I grekisk sallad, eller sommarsallad som den kallas i hemlandet, ingår aldrig några blad.
De serveras för sig.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.