Ägg- laktos- och glutenfri sockerkaka / mjuk pepparkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Härlig fluffig sockerkaka, som också kan bli en mjuk pepparkaka. Recept: Margaretha B.

Ingredienser

Tillagning

Finax mjölmix skall vara för ljust bröd.
Vaniljpulvret kan ersättas med 3 tsk pepparkakskrydda.
Majsströbröd eller kokos till att bröa formen.

Gör såhär:
1. Blanda mjöl socker bakpulver och smaktillsats i en skål.
2. Smält matfettet. Blanda i mjölken och appelsinsaften.
3. Rör ner mjölblandningen vätskan och blanda ordentligt.
4. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer 1,5 liter.
5. Grädda kakan i nedre del av ugnen i 200°, ca 40 - 45 min.

Du gillar kanske också

Receptet av LasseB43 Antal recept: 4 st