Biffgryta Balkan

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Skär köttet i centimeterbreda strimlor.
Skala och hacka den gula löken, skär paprikorna i bitar, champinjonerna i skivor och finhacka vitlöksklyftan.
Förkoka potatisen med dess skal.

Hetta upp en stekgryta eller stor stekpanna med lock.
Bryn köttet någon minut i enbart rapsolja.
Vänd runt i grytan flera gånger.
Salta och peppra lätt.
Tillsätt lök och grönsaker, ajvar relish, vatten, tomatpuré, fond och rosmarin.
Koka upp och sjud under lock i 5 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Förkokt potatis delas och steks i lika delar smör och rapsolja.
Salta och peppra.
Servera med riven isbergssallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.