Viltskav med rotfruktsmos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i ren- eller älgskav och lök.
Rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några min.
Tillsätt enbär, messmör, grädde, vatten och buljongtärning.
Rör om och sänk värmen.

Låt allt småkoka i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg gärna i lingon i skavet.
Strö eventuellt över lite hackad persilja innan servering.

Rotfruktsmos:
Koka rotfruktsbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 min.
Värm mjölk i en annan kastrull.
Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp.
Lägg i smöret och häll i den varma mjölken.
Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos.
Smaka av med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.