Oxrulader med gräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.

Lägg köttskivorna på bänken.
Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå.
Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan.
Salta, peppra och rulla ihop.

Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna.
Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen.
Brässera köttet i ca. 45 min eller tills det släpper från spettet.
Lyft upp ruladerna och lägg dem åt sidan.

Koka ner buljongen tills 1/3 återstår.
Tillsätt grädden.
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar.
Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl.
Servera med gräddsåsen, gelé, sockerärtor, blomkål och pressad potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.