Hökarepanna i smördegspaket

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Picknick

Ingredienser

Tillagning

Skala och hacka lök.
Skala potatis och skär i bitar.
Putsta bort fett och hinnor från njurar och filé.
Skär i mindre bitar.
Hacka persilja.

Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter, tills den är mjuk och glansig.
Ta ur.

Tillsätt mer matfett i pannan och stek njure och kött ca. 3 min.
Rör om.

Lägg tillbaka löken och tillsätt potatis, timjan lagerblad, samt häll på öl.
Salta och peppra.
Låt sjuda 30 minuter.

Låt smördegsplattorna tina.
Sätt ugnen på 200°C.
Låt ugnen bli ordentligt varm.

Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt.
Sätt in i ugnen i ca. 20 min, tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.

Skär upp smördegsplattorna på längden och fyll dem med grytköttet.
Häll på lite steksky.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.