Blåbärs- och kardemummabullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, socker, salt, kardemumma och mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig ca. 5 min i hushållsmaskin eller 10 min för hand.
Låt degen jäsa övertäckt ca. 30 min.

Fyllning:
Finriv mandelmassan och blanda den med smör och kardemumma.
Pudra majsstärkelsen över blåbären och vänd runt.

Dela degen i två bitar.
Kavla ut till rektangulära plattor, ca. 30x40 cm.
Bred ut mandelmassa-blandningen.
Strö över blåbären.

Vik ihop degen från ena kanten av långsidan mot mitten och vik sedan över den andra kanten.
Kavla ut lite försiktigt och skär degen i ca. 2 cm breda remsor.
Snurra ihop till knutar eller rulla ihop degen och skär i snäckor.

Lägg bitarna i bullformar ställda på plåtar.
Låt jäsa övertäckta ca. 30 min.
Sätt i ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Låt svalna på galler.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.