Japanska havskräftor med chiliblandning

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Söt sojasås:
Koka upp soja i en kastrull.
Tillsätt resterande ingredienser till sojasåsen och låt sjuda i 15-20 min.
Sila av till en slät sås.
Låt svalna.

Misomajonnäs:
Rör ihop äggulor i en bunke.
Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning.
Smaka av med misopasta, salt, peppar och lite citronsaft.

Laxtartar:
Rör försiktigt ihop alla ingredienser till laxtartaren i en bunke.
Smaka av med salt och citronsaft.

Mango- och morotssallad:
Koka upp vatten och lite salt i en kastrull.
Lägg morotsremsorna i en bunke och häll det varma vattnet över.
Låt stå i ca. 2 min.
Häll av morotsremsorna i ett durkslag/sil och kyl ner dem under rinnande kallt vatten.
Lägg alla ingredienser till mango- och morotssalladen i en bunke och slunga försiktigt.

Friterad havskräfta:
Vispa äggvitor till hårt och styvt skum.
Blanda mjölsorterna med vatten i en skål.
Rör i lite av äggvitan i mjöl- och vattenblandningen, vänd försiktigt i resterande äggvita.
Hetta olja i en kastrull till 180 grader.
Blanda kokos, pankoströbröd och chilipulver i en skål.
Salta havskräftorna.
Doppa dem först i frityrsmeten, sedan i kokos- och ströbrödblandningen.
Fritera dem till sist i oljan tills de får en fin och gyllenbrun färg.

Smörstekta havskräftor:
Hetta upp olja en stekpanna.
Salta och peppra havskräftorna.
Halstra havskräftorna snabbt med ryggsidan ner i pannan.
Tillsätt smör och citronsaft.
Dra ifrån pannan och ös havskräftorna med citronsmöret, de är färdiga efter ca. 1 min.
Ta upp kräftorna och lägg dem på hushållspapper.
Smaksätt dem med 7-sorters chiliblandning.

Vid servering:
Forma laxtartaren till en äggliknande form i handen med hjälp av en sked.
Fördela tartaren, de smörstekta och friterade havskräftorna på fyra tallrikar.
Lägg på salladen och ringla på lite söt sojasås.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.