Komplett hamburgare med hembakt bröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Hamburgare:
Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar.
Blanda i worcestershiresåsen eller konjaken och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till burgare med händerna.
Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.
Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen.
Grilla dem i 2-3 min på varje sida.
De får gärna vara lite rosa inuti.
Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat.
Bred på senap och eventuellt ketchup.
Servera med coleslaw.

Hamburgerbröd: ca. 12 st
Finfördela jästen i en bunke.
Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och mjölet.
Arbeta degen i hushållsmaskin i 2-3 min (för hand dubbla tiden) eller tills den har satt sig.
Degen ska vara kladdig!
Låt jäsa under bakduk i 2 tim.
OBS!!! Gör endast en sats i en vanlig hushållsmaskin - annars risk för överjäsning.

Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!).
Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10-15 minuter.

Pensla/spraya med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda bröden i ytterligare ca. 15 min.
Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Coleslaw:
Blanda alla ingredienser i en skål.
Rör om väl.
Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.