Ugnsrostade rotfrukter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Ugnsrostade rotfrukter med merguez och kikärtstzatziki

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i klyftor/bitar/stavar. Krossa vitlöksklyftorna (banka på dem). Lägg rotfrukterna och vitlöken på bakplåtspapper på en plåt och ringla över olivoljan. Salta, peppra, strö över rosmarin och paprika.
Låt rotfrukterna bakas ca 15 minuter i ugnen. Ta ut plåten och lägg på korven, som du pickat lätt (så att den inte ska spricka). Kör in i ugnen ca 15 minuter till. Gör under tiden tzatzikin.

Kikärtstzatziki
Finhacka lök och vitlök. Skölj kikärterna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servering: Lägg upp rotfrukterna med korven på serveringsfat. Riv över lite citronskal och hackad persilja. Servera med kikärtstzatzikin

Du gillar kanske också

Receptet av Moboto Antal recept: 3 st