Grillad tonfisk med färskostcrème

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Hacka basilika och babyspenat.
Blanda med färskost.
Om du vill, använd stavmixer.
Tillsätt en äggula, riven vitlök och tabasco.
Smaka av med salt.

Krydda tonfiskskivorna med svartpeppar och sparsamt med salt.
Grilla skivorna över fin glöd, bara så att de får färg, därefter på folie i några minuter där värmen inte är lika stark.
När tonfisken lyfts av grillen, stryk ovansidan med sesamolja.

Grilla även halva citroner.
Värmen gör att de mjuknar och ger mer och godare saft.
Garnera varje tallrik med extra basilika samt ett halvt granatäpple och blandade späda blad samt ris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.