Messmörskaka med hjortronmylta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och blanda med mjölk och messmör.

Vispa ägg och socker fluffigt.
Vispa in mjölkblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
Sikta ner blandningen i smeten.
Vänd ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en ord och bröad sockerkaksform, ca. 1 1/2 liter.

Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min.
Låt kakan stå kvar i formen ca. 5 min innan den stjälps upp och får svalna.

Servera kakan med hjortron och lättvispgrädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.