Kyckling med apelsinsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär potatisarna i klyftor.
Lägg dem på ett ugnsfast fat, ringla över rapsolja, salta, peppra och stek 20 min i 175 graders ugnsvärme.

Salta och peppra kycklingfiléerna,
Stek dem ett par minuter på vardera sidan i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i 20 min i 175 graders ugn tillsammans med potatisen.
Kycklingen måste vara genomstekt.

Koka upp vatten, rödvin - eller vatten och vinäger - samt koncentrerad apelsinjuice och kycklingfond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Serveras med tomater, lättkokt broccoli och fina klyftor av apelsin.
Garnera med persilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.