Halstrad lax med sommarsmak

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Se till att fisken är benfri.
Salta och peppra på köttsidan, dela i portionsbitar som läggs in i klämhalster.

Koka upp grädde, vatten och vin i en kastrull.
Tillsätt fint hackad persilja, dill, gräslök och basilika.
Smula ner en fiskbuljongtärning och låt allt koka upp.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen sakta i 5 min.
Salta och peppra.

Halstra laxen över fin glöd.
Grilla först ett par minuter med köttsidan mot glöden, sedan 5-6 min med skinnet nedåt.
Grilla gärna på folie och under lock för en härlig röksmak.
Kokt färskpotatis och sallad med rädisor är bästa tillbehören vid sidan av sås och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.