Vitt Surdegsbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en deg.
Täck med en bakduk och vila 45 min.

Vik degen i bunken några gånger genom art dra lite i degens kant och vik in mot kanten.
Vila degen 30 min.

Upprepa vikningen och vila 30 min.

Vik en sista gång och vila degen 1 tim.

Ta ur degen ur bunken och lägg på mjölat bakbord.
Vik in degens kanter mot mitten så att degen får en spänd yta.
Vila på bänken 30 min.

Forma till en avlång limpa och lägg i smord avlång brödform.

Låt jäsa 3-4 tim i rumstemp.
Grädda i 250-gradig ugn 30 min, sänk ev. värmen till 200 grader efter halva tiden om brödet har fått fin färg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.