Kanel- & russinbagels

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Ingredienser

Tillagning

Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung.
(vill man göra kanel & russinbagels ska russin och kanel tillsättas nu)

Tillsätt lite mjöl i taget.

Arbeta degen i maskin i ca. 5 min.
Degen skall vara stum och ganska hård.
Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i ca. 60 min.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret.
Snurra degbiten runt fingret så att den större ring bildas.

Jäs bagelsen under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i ca. 45 min.

Koka upp vatten i en stor kastrull.

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka degringarna i vattnet, några i taget, i ca. 2-3 min på varje sida.

Låt dem torka av på en ren kökshandduk.

Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön).

Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i 20-25 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.