Fyllda ugnsstekta äpplen

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Fyllda ugnsstekta äpplen:
Riv mandelmassan och blanda den väl med smör, kanel och muskotnöt i en skål.

Skala äpplena, tag ur kärnhusen med en hålpipare och fyll hålen med den smaksatta mandelmassan.

Lägg gärna rikligt på toppen av äpplena.

Sätt äpplena i en ugnsform och tillaga dem i ugnen i ca. 30 min på 225 grader.

Vaniljsås:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

Blanda fröna med äggulorna och sockret och vispa detta vitt och pösigt.
Blanda i mjölet.

Koka upp mjölken med vaniljstången och tillsätt äggvispet.

Låt detta sjuda tillsammans (inte koka) och tag kastrullen från plattan när såsen börjar tjockna och kyl den snabbt i vattenbad.

Vispa grädden och blanda i den i såsen när den kallnat.

Servera den kalla såsen till de varma äpplena.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.