Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Rolig rätt att festa till med på fredagskvällen!

Ingredienser

Tillagning

Tryck till köttbitarna lätt med handen så att de inte blir för höga. Bryn dem hastigt runt om i välbrynt smör i het panna, salta och peppra. Lägg över köttet på en långpanna och låt kallna.

Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. Fördela drygt hälften av den grovrivna osten på de brynta men kalla köttskivorna.

Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. Täck med resten av osten. Ställ in köttet i ugnen i ca 10-12 minuter. Ugn 250 grader.

Portvinssås:
Fräs löken i hälften av smöret utan att den får färg och peppra lätt. Pudra över mjöl, blanda väl och späd med vin och buljong i omgångar under uppkok och vispning.
Tillsätt soja och kalvfond och låt såsen sjuda sakta ca 10 minuter. Sila såsen och blanka av med att vispa i resten av smöret. Smaka av med salt.

Rotfruktsragu:
Lägg rotfrukterna i en långpanna. Blanda olja, Sambal Oelek och honung och ringla över rotfrukterna. Salta och peppra och rör om. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter. Rör ner paprika och lök de sista 8 minuterna.
Servera köttet med portvinssås och rotfruktsragu.
Ugnstemperatur: 250º

Du gillar kanske också