Ägg Florentine

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Rosta brödet, skär bort kanterna och skär brödet i fyrkanter.

Fräs spenaten i smör i ca. 1 min och fördela på brödbitarna.

Skär laxen i mindre bitar och lägg en bit lax på varje bröd.

Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.

Sänk värmen och låt sjuda.

Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det sedan försiktigt glida ner i vattnet.

Låt ägget pochera i 1?2 min eller tills äggvitan har stelnat.

Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Pochera några ägg åt gången.

Lägg ett ägg på varje bröd och toppa med en klick varm hollandaisesås.

Garnera med kryddgrönt och servera direkt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.