Grillade norska pilgrimsmusslor med grönärtscrème och Karl Johansvamp-vinegrette

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Rensa och skiva svampen.

Hacka schalottenlöken, vitlöken samt chilin och fräs alltsammans på låg temperatur i olivoljan.

Låt småsjuda med en kvist timjan i 10 min.
Rör så att det inte fastnar.

Tillsätt den skurna salladslöken strax innan servering.

Salta och peppra.

Koka upp ärtorna i 1 dl grönsaksbuljong, mixa ärtorna med crème fraichen, mixa den slät.

Passera den genom en sil och smaksätt med salt, vitpeppar och en smörklick.

Värm en stekpanna och tillsätt olivolja låt den bli riktigt varm.

Grilla pilgrimsmusslorna ca. 30 sek på var sida och avsluta med lite smör, salt och peppar.

Värm ärtpurén och lägg upp den på tallriken, ringla vinegretten runt och över och toppa med pilgrimsmusslorna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.