Oxkinder

  • Portioner:
  • Cirka tid: 210 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa oxkinderna.

Stek den finhackade löken och de skivade morötterna i smör i en gryta.

Bryn på oxkinderna i smör i stekpanna.
Salta, peppra och lägg över i grytan.

Häll på vin, ketjap manis, rosmarin och socker i grytan som ska koka på svag värme under lock ca. 2,5 tim.

Ta av locket och låt koka i ca. 30 min så att såsen blir tjockare.

Rör ner ca. 25 g smör i grytan före servering och smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan.
Servera med potatisgratäng med vitlök, potatismos eller pressad potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.