Ångad rödingfilé med brandade, dragonkräm, citronette och ärtskott

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skär torsken i bitar och satta bitarna.
Ställ kallt i 12 tim.

Skala och koka potatisen i lått saltat vatten.
Pochera den insaltade torsken i sitt eget spad någon minut.
Passa noga.
Tillsatt 1 msk vatten om torsken inte släpper någon egen vätska.
Pressa potatisen.
Blanda ihop potatis, olivolja, pressad vitlök och citronsaft.
Blanda till sist i fisken.

Lägg dragon och persilja i en matberedare och kör tillsammans med rapsoljan.

Lägg äggula och senap i en bunke och vispa ihop.
Tillsatt oljan under omrörning till du fått en jämn dijonnaise.

Ånga rödingen några minuter tills den är färdig.
Lägg upp brandaden, häll en sträng pistou över och placera rödingfilén över.
Garnera med ärtskott och dijonnaise.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.