Tiramisùpaj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 260 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Lägg kexen i en matberedare med kniven isatt och kör tills det blivit smulor eller lägg kexen i en plastpåse och kavla sönder kexen till smulor.
Häll smöret över smulorna i en bunke.
Rör ner mandelmassa, ägg och mandellikör.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diam.
Tryck ut smulmassan i formen.

Gör fyllningen:
Rör ihop mascarponeost, färskost och socker i en bunke.
Separera äggen.
Vispa ner äggulorna i ostsmeten.
Fördela smeten i två bunkar.
Rör ner mjöl, vaniljsocker och rom i den ena bunken med smet.

Dela chokladen i mindre bitar och smält den på svag värme.
Blanda ner kaffe och kaffelikör.
Rör ner chokladkrämen i den andra bunken med smet.

Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Rör ner hälften av den vispade äggvitan i vardera smet.
Häll smeten i formen, växla mellan mörk och ljus.
Dra en gaffel genom smeten så att kakan blir vackert marmorerad.

Grädda kakan ca. 45 min eller tills den är gyllenbrun.
Stäng av ugnen och låt gärna kakan stå kvar i eftervärmen.
Låt kakan svalna helt innan den serveras.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.