Lax med grönsaksgarnityr

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 125 grader.
Se till att laxbitarna är helt benfria och placera dem med skinnsidan nedåt i ugnsfast form.
Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar.
Baka fisken långsamt i ca. 45 min eller till en kärntemperatur på 55 grader.

Tvätta och skär morötterna i bitar.
Dela blomkålen i buketter.
Skär zucchini i stavar med skalet kvar.
Dela rödlökarna i klyftor.
Skala och förväll bondbönorna.

Koka upp saltat vatten när fisken börjar bli klar.
Koka morötter och blomkål någon minut.
Därefter tillsätts även rödlök, bondbönor och zucchini.
Allt får sjuda ytterligare någon minut.

Ta ut laxen och lyft över laxbitarna till tallrikar utan att ta med skinnet.
Garnera med avrunna grönsaker.
Avsluta med smält smör.
Serveras med kokt potatis och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.