Entrecote med persiljesmör och klyftpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Entrecote:
Stek/grilla köttet efter eget behag. Gärna lite rosa innuti!

Persiljesmör:
Blanda ihop persilja och smör och låt det stå i kylen tills servering. Använd så mycket persilja som ni tycker blir gott!

Klyftpotatis:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna oskalade i klyftor. Lägg klyftorna i kokande, lättsaltat vatten och koka dem i 3 minuter. Häll av vattnet och ånga av klyftorna ordentligt.
Smält smör i en långpanna eller ett ungssäkert fat och vänd runt potatisklyftorna i smöret.
Sätt långpannan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Salta efter behag.

Sallad:
Blanda ihop salladen och servera fint på tallriken.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D