Avokadosmörgås med pocherat ägg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Halvera avokadon och skiva den tunt.
Bred cream cheese på brödskivorna och fortsätt med avokadon.
Ringla över olivolja och strö över salt och chiliflakes.

Pochera äggen.
Koka upp lättsaltat vatten med ättika i en kastrull, sänk värmen så att vattnet knappt sjuder.
Sänk försiktigt ned ägget med hjälp av en kaffekopp.
Låt ligga i vattnet 2-3 min (beroende på äggets storlek och temperaturen på vattnet), fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Toppa varje smörgås med ett pocherat ägg, strö över pumpafrön och finhackad persilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.