Nässelsoppa med pepparrotsgrädde och rivna rädisor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

På med handskar och plocka nässlor - välj bara de med unga toppskott utan stjälkar.
Skölj bladen och ge dem ett uppkok på någon minut.
Slå upp i durkslag, spola över kallt vatten och låt rinna av.
Hacka.
Efter förvällning kan nässlor hanteras utan att de bränns.

Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull.
Tillsätt fint riven vitlök, om man vill, och de hackade nässlorna.
Späd med vatten och smula i 1 1/2 grönsaksbuljongtärning.
Koka upp och sjud sedan i 3 min.
Smaka av med salt och peppar.

Blanda fint riven pepparrot med crème fraiche.
Lägg upp soppan i portionsskålar och fördela pepparrotsgrädden i.
Avsluta med ett par nypor rivna rädisor på varje portion.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.