Crème caramel 02

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°.
Smält sockret i en ren och torr stekpanna på måttlig värme under omrörning.
Tillsätt vattnet och koka till en brun glasyr.
Fördela genast glasyren i de ugnssäkra formarna av porslin och vrid runt så att de blir helt glaserade invändigt.
Värm glasyren under arbetet om den stelnar.

Koka upp grädde och mjölk med den kluvna vaniljstången.
Ta av kastrullen från värmen.
Ta upp vaniljstången.
Vispa upp ägg och äggula.
Häll gräddmjölken i äggblandningen under vispning.

Häll smeten i den glaserade formen.
Grädda i vattenbad i ugnen tills äggsmeten precis har börjat stelna, 30?40 min.
Kyl formarna och lossa med en liten vass kniv utefter kanten innan crèmen slås upp.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.