Hemmagjort rostbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Smällt smöret på spisen.
Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i vätskan, låt stå ett par minuter.

Tillsätt salt och honung.
Låt gå på låg fart i assistenten.
Tillsätt grahamsmjöl och rågsikt.
Tillsätt vetemjölet, pö om pö, arbeta degen i ca. 10 min.

Låt degen jäsa ung. 30 min.

Dela degen i två delar, kavla försiktigt och rulla dom till två rulltårtor.
Smöra brödformarna med solrosolja och lägg brödet i dessa.

Låt jäsa 30 min till/Sätt på ugnen på 225 grader.

Grädda längst ner i ugnen i 30 min.

Låt brödet svalna på galler under en ren bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.