Pasta med musslor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Medelhavet hälsar! Snabbt och alltid gott!

Ingredienser

Tillagning

Koka någon spännande pasta sort. Gärna fullkorn.

Rensa och tvätta musslorna under tiden pastan kokar. Öppnade eller skadade musslor skall kaseras.

Fräs vitlöken och salladslöken i olivolja och häll på vinet, pressa över lime samt krydda med salt och svartpeppar och låt det koka upp. Slå på musslorna och stormkoka under lock i två minuter tills alla musslor är öppna. Om någon mussla inte öppnar sig så kasta den.

Lyft av musslorna men låt buljongen koka ihop ett par minuter ytterligare. Smaka av buljongen och blanda ihop den nykokta pastan med musslorna samt slå över skyn. Garnera med chilin och basilikan. Låt dofterna omsluta dig medan du avnjuter maten med slutna ögon.

Persilja funkar bra som en omväxlare och ger ännu bättre doft men lite på bekostnad av smaken.

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!