Grillad lax med smörslungad dillpotatis och ärtpesto

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten.
Slå av vattnet och ringla över ordentlig med smör och klipp i dill och gräslök.
Salta eventuellt en extra gång.

Tina ärtorna i varmt vatten.
Hetta upp en panna med en skvätt olja och rosta på solrosfröna så de får lite yta.
Press i en vitlöksklyfta på slutet som får ligga i pannan cirka en halv minut.
På så vis får den en rundare smak.
Ha ner solrosfrön, vitlök, ärtor och riven prästost i en mixer.
Kör ihop och slå sedan på vatten och olivolja.
Zesta i citronskal och ha i en nypa salt och svartpeppar.
Kör till en smet och smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.
Klicka upp i en skål

Stek eller grilla laxfiléerna med peppar och vitlökspulver.
Avsluta med att smula över flingsalt med lime.
Servera med den smörslungade dillpotatisen och ärtpeston.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.