Tunnbrödsrullar med Teriyaki-marinerad lax

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda soja, vitvinsvinäger, vegetariskt buljongpulver och strösocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Låt marinaden koka sakta i 5 min.

Se till att laxen är helt skinn- och benfri.
Skär så tunna skivor det går med lutande kniv för att skivorna ska bli så stora som möjligt.
Lägg ut skivorna på tallrik och pensla med avsvalnad marinad.
Låt stå en stund.

Stek laxskivorna hastigt i lika delar smör och rapsolja.
En halv minut per sida räcker mer än väl.
Lägg ut laxen på tunnbröden och toppa med mycket små klickar wasabi.
Täck med blandade blad och rulla varsamt ihop tunnbröden.
Linda in rullarna i aluminiumfolie eller plastfolie.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.