Rågbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Ingredienser

Tillagning

2 st limpor ca. 40 skivor.

Rör ut jästen i litet av vattnet tillsammans med kaffepulvret.
Tillsätt resten av ingredienserna, men avvakta med litet av vetemjölet.

Knåga degen noga med så mycket av mjölet som degen behöver.
Låt degen jäsa i rumstemperatur med en handduk över i 1 tim.

Skär degen i två bitar och forma till två runda bröd, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med vatten och strö över rågflingor.

Låt bröden efterjäsa i 20 min.

Grädda dem i 175°-200° i 40-45 min.
Låt bröden svalna på ett ugnsgaller.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.