Panngrillad lax med stuvade rotsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär rotsaker samt purjolök i mindre bitar.
Låt rotsakerna sjuda i 5 min.
Sila av ett par deciliter kokvatten och blanda med grädde i ny kastrull.
Koka upp och red av med majsstärkelse.
Vänd ner rotsaker, purjolök samt en halv tärning grönsaksbuljong.
Låt allt sjuda sakta i 5 min.
Salta och peppra.

Tvätta, dela och koka mandelpotatisarna i 10 min.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Stek potatisen i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja.
Krydda med salt, vitpeppar och hackad gräslök.

Dela laxen i portionsbitar som penslas med rapsolja och kryddas med salt och vitpeppar.
Ge laxen "ränder" i het grillpanna.
Lyft över och efterstek i vanlig panna ca. 3 min per sida.
Servera med citron, tomat och bladpersilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.