Citronbullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 210 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 20 bullar

Bröddegen:
Blanda jäst, kall mjölk, citronskal och mjöl i en degmaskin eller bunke.
Bearbeta degen i ca. 10-15 min.
Tillsätt salt och bearbeta degen i ytterligare några minuter.
Dela degen i ca. 20 bitar, rulla varje bit till en bulle.
Varje bit skall väga ca 50-60 g.
Lägg bullarna på en plåt.
Lägg en fuktig handduk eller mjölad plastfilm över och låt bullarna jäsa över natten.

Utbakning:
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta ut bullarna ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur i 10 min.
Gör
Snitta bullarna och pudra över lite mjöl.
Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 230 grader.
Släng lite vatten i botten på ugnen, så får bullarna en god yta.
Baka i 25-30 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.