Randig rabarberkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

25-30 bitar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär rabarberstängerna i smala längder.
Skär dem lika långa som formens kortsida.
Kör dem i mikron i några minuter så att de blir varma.
Då förlorar de spänsten och håller sig raka när man lägger dem på smeten (annars böjer de sig gärna), de mjuknar snabbare i ugnen och suger åt sig socker- och kardemummablandningen.

Blanda kardemumma, florsocker och potatismjöl i en skål.
Strö det över rabarberstängerna.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl.
Vispa ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca. 22 x 31 cm.

Lägg rabarberstängerna tätt ihop ovanpå smeten.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 30?40 min (känn med provsticka när kakan är klar).
Låt den svalna i formen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.