Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 125°.
Salta och peppra köttet.
Bryn det runt om i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg.

Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå.
Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet.

Stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55°, ca 20 min.
Ta ut köttet och låt det vila.

Höj ugnstemperaturen till 225° och rosta rotfrukterna tills de har fått fin färg och är mjuka.
Skär loss köttet från sadeln och skär det i skivor.
Lägg tillbaka köttet i sadeln.

Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.