Marinerade lammracks med basilika och rosmarin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Perfekt att grilla eller steka på grillstekjärn. Bäst om man marinerar ett dygn i kylskåpet

Ingredienser

Tillagning

Rensa bort hinnor från köttet.
Blanda alla ingredienser i marinaden och pensla jämt över racksen samt låt stå i kyl upp till ett dygn före tillagning. Jag hade ingen apelsin hämma sist och slog i lite Cointreau istället och det blev kanon.

Bryn 2 minuter per sida på en jämn glödbädd (ingen eld) eller på medelhög till stark värme i en stekpanna med räfflad botten och servera med grillad aubergine och bakpotatis med dillsmör.

Dillsmör:
Stek den hackade vitlöken utan att den får färg tillsammans med en klick smör och lite olivolja. Blanda i ca. 80 gram smör (ett streck) och rör tills smöret smält och blanda i den finhackade dillen samt slå sedan smöret i en liten fom och ställ i kylen till dess att maten skall serveras.

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!