Lammgryta med mynta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet från fett och senor och skär det i 4 - 5 cm tjocka bitar.
Lägg bitarna i en kastrull och koka upp cirka 1 l vatten i en annan kastrull.

Häll det kokande vattnet över köttbitarna och låt koka upp igen (då lossnar inte så mycket partiklar från köttet).

Skumma noga bort det grums som stiger till ytan.

Skala och skär rotfrukterna i 2 cm tjocka bitar.
Lägg dem i grytan tillsammans med vitpeppar, persilja och salt.
Låt sjuda försiktigt under lock i 1 ½ tim tills köttet är riktigt mört.
Ta bort persiljestjälkarna.

Lyft över köttet med hålslev till en bunke så länge.

Häll över det silade spadet i en ny kastrull och koka ihop till ca. 8 dl.
Fräs smör och mjöl och häll på det hopkokta spadet under vispning och sjud tills såsen tjocknar.
Lägg i köttet och låt sjuda i 5 min.
Tillsätt citron och mynta.
Smaka av med lite salt och vitpeppar, men var försiktig, såsen har nog redan rätt hög sälta.
Servera grytan med kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.