Blåbärscheesecake

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Pajbotten:
Sätt ugnen på 180 grader.
Kör kexen till fina smulor i en matberedare.
Tillsätt sockret och mixa ihop.
Smält smöret och tillsätt det.
Blanda ordentligt och fördela sedan blandningen jämnt på botten av en springform, 22 cm i diam.
Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked.
Grädda mitt i ugnen i 10 min.
Låt svalna helt.

Topping:
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smuldeg.

Cheesecakefyllning:
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning.
Vispa ner grädden.
Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och avsluta med rivet citronskal.

Smörj formen lite lätt med smör på kanten och häll i fyllningen.
Strö blåbär ovanpå och fördela smuldegen jämnt på toppen.

Grädda mitt i ugnen i ca. 45 min, eller tills smultoppingen har fått lite färg.
Stäng av ugnen, och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 min.
Låt svalna helt.
Låt cheesecaken stå i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.